H_181_H's FotoPage
181, 171,sani, inas
By: sani inas

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 3-Jun-2009 15:24 Email | Share | | Bookmark
terasa??

Assalamualaikum..

entah kenapa, seawal sarapan pagi dah berapi. serasa ada yang tidak kena akan berlaku. marah di hati bagai membuak2.. sedangkan tak tahu apa puncanya. nasib baik teman teman tak ambil hati...

Oh Tuhan.. kenapa dengan aku???

Seandainya mati datang menjemput ku.. ku pohon pengampunan dari-Mu. Ku susun tangan mengemis kemaaafan dari sanak saudara- rakan taulan dan semua yang berada di sisi ku, terguris dengan percakapan ku.. terluka dengan perbuatanku.. terhina dengan kata kata ku... tersiksa kerana ku...

maafkan seorang aku...
yang tidak punya apa apa, bahkan siapa siapa di dunia ini.. yg ada
cuma kalian....

entah kenapa..
rasa tidak enak menghantuiku...

entah kenapa..


Tuesday, 2-Jun-2009 03:52 Email | Share | | Bookmark
sleepy...

hai..

lama tak update. sorry.. my lappy di operate oleh student. makan masa 3 hari jugak.. big problem takmo cite kat sini.

anyway, alhamdulillah.. semua da selesai. even more better sbb now saya dah subcribe for Celcom Broadband yg baru. huhu.. yeyeh.. nnti o/s boleh bergumbira ceria.

so, skrg kat opis. got nothing to do.. (ekceli.. got la.. tp very the lazy nak buat...)
surat pengesahan da antar kat kerani admin. tunggu bos sain. then boleh la buat pembiayaan semula huhu...

alhamdulillah... part time da membuahkan hasil. so, kene struggle untuk terus membuahkan hasil. Mama, doakan akak ye. Taknak banyak.. nk yg sepatutmya sahaja... dan insyaAllah, untuk kebaikan semua org... Kerja kerja juga, dunia dunia juga, akhirat jangan lupa

hehe.. tak sabar nk start cuti. nk balik umah dan bergumbira dengan anak sedara...

and.. the best thing is semalam da berjaya membelanjakan duit sebanyak hampir 400++ dengan membeli pakaian yg sangat cantik! huhu.. lawa giler... tak sabar nak dapatkannye. cepat pos kak....



sape nak baju lawa meh sini...


Thursday, 28-May-2009 14:28 Email | Share | | Bookmark
usahawan?

maaf.. semalam bz sangat2.. pagi sampai petang kerja. malam meting lg.

paper pun tak sempat tanda.

tp, harini alhamdulillah. ada masa sket... pagi sampai ptg masih kerja. cuma malam takder aktiviti. boleh tulis sket.

hurm...
Nak cakap pasal ape ye...

ha.. pasal iklan ni lah- Untuk bakal usahawan dan usahawan2 yang ingin mengubah tak 360 darjah pun, 180 darjah dari darjah kehidupan biasa.... huhu

Khususnya Kawasan Kuala Terengganu dan Kawasan - Kawasan yang seumpama dengannya..

1 BissnessTalk akan diadakan di Hotel Mutiara KT, pada 29/05/2009 jam 3petang.

Kehadiran bakal usahawan dan usahawan2 adalah dialu-alukan, untuk mengetahui bagaimana bisnes ini boleh menjana pendapatan lumayan.

Pergi, datang, dengar dan lihat...
Inginkan perubahan?

ini yang kawan tolong hantarkan kat ym, hp dan email... tak sempat war war semalam. mcm tak nak iklankan jer... bukan tanak, tp bz.

insyaAllah... saya pun akan berada di sana klu takder aral.
jumpa ya...

p/s - tak sabar nk g minum air buah gelas besar...
yuhu.. nk g posing gamba sekalik kat pantai yg indah...

TUhan, esok jangan hujan ya...

meh jumpa di sana....


Tuesday, 26-May-2009 10:48 Email | Share | | Bookmark
sabotaj!!!

hai.. seawal pagi, (saya bangun lambat pagi ni.. terasa malas la).. saya dikejutkan dengan ketukan di pintu bilik. aik.. apsal eh.

rupenyer housemate saya demam- badan naik bintik2 merah-macam campak. badan agak panas.
terus saya bersiap2 hantar dia ke klinik... klinik tak bukak lagi. kami da terpacak.sian plak tengok kawan sakit. (saya tak sakit2.. sakit pun mkn painkiller, tido...)

jumpa dokto yang comel lote, tp dia tak bg mc. amek darah takot2 denggi.. suh balik opis. aik... bukan klu campak dia berjangkit ke??? so, saya nasihatkan kawan tu.. dok je kat umah. hantar dia balik, dengan saya2 dok melepak kat umah tak masuk opis. - da kabo ke bos...

ptg, jaga pekse. tengahri tadi cuaca panas terik, tetibe kilat sabung menyabung-terkejut la saya yang tengaj khusuk menjaga ni. (saya mmg takot sikit bab kilat petir dan ape2 yg seumpama denganya).. kejadian tuhan yang Maha Agung... kata org tua-tua nk pukul syaitan. entah betul???

ptg, lepas jaga- saya bergegas ambil paper yg nak ditanda. semalam 1 course.. arini 1 course. so, 2.. masa dah suntuk. 3 ari je diberi... utk menyelesaikan amanah ni. selepas waktu pjbt, saya dikejutkan dengan satu cerita sabotaj...

apsal la ade org nak menyusahkan kami kat sini. dahla cerita-cerita yang tak enak didengar... berkumandang dengan lancangnyer di opis kesayangan ku- kebetulan arini saya tak dok opis. isk.. sedikit kecewa dengan pemikiran org yg hanya tahu nk untung besar sendiri dan tidak menghiraukan org lain... adeke patot-datang2 buat hal buruk kat sini. dasar anak murid tak kenang budi betolla... ampagas..


bagaimanapun, itu satu daripada lumrah kehidupan. ada senang, ada susah...

kami akan berusaha menangganinyer! kami, bukan saya... huhu
kami boleh! akan akan terus berusaha sehingga titisan akhir.. kami akan bersama dari dulu kini dan selamanya!!! bersatu teguh.. bercerai roboh!

huhu.. caiyok!!!

p/s- walaubagaimanapun.. saya benci budak malang tu personally... TAMAK!


Monday, 25-May-2009 07:55 Email | Share | | Bookmark
Jabatan Kebajikan Masyarakat

pagi pagi lagi da dikejutkan dengan suara sms dari hp kedua tersayang. adeh.. tergugat tido lena dengan mimpi-mimpi indah nak naik kapal terbang ke China. huhuhu..

Sms berbunyi "Cintakan Allah first class! Cintakan sahabat tak kurang hebatnya! Cintakan ibu bapa power jadinya! cintakan perjuangan kekal lama! cintakan dunia semata-mata binasa akhirnya! Cinta paling hebat, CINTAKAN ALLAH....".. nasib baik sms berunsur hijrah... nk mara tak jadi

hehe.. so, saya bangun pagi dengan sms tu tepat jam 4:31 pagi. awal kan? biasa dah terjaga mmg susah nak tido balik. sebab tak niat . kalau biasa niat bangun awal pastu nk tido balik.. letak je kepala kat bantal... tido sampai lewat plak nk g keje..

hoho.. so saya pergi keja awal pagi ni. bertindak sebagai Ketua Pengawas Peperiksaan, saya terpaksa awal sket nk collect kertas soalan dan barang2 nk jaga periksa. best jugak.. tp entah kenapa, awal2 pagi tu matahari da tegak berdiri. kebelakangan ni.. matahari memang suka menyinari cahayanya lebih awal dan cahaya yang dikeluarkan sangat terang (nak ckap sebenarnya,,, panas no sekarang... )



Pengalaman jaga pekse- ramai yang tertido biarpun cuaca sangat panas dan hembusan udara tak pernah sepoi sepoi bahasa.... ades.. takder angin. saya curik curik pasang kipas angin bilik sebelah.. dan main sms dengan kawan2 tersayang. haha.. saya nk baca buku tak bagi. saya main sms dan game

lepas jaga pekse, saya ke bank. nak wat perbankkan tabung aji di bank islam. kate dah buatkan- selepas saya isi borang dan tunggu agak lama. orang bank tu suh cube kat ATM. beratur punyer la panjang- oh ye, arini gaji huhu.. bile sampai turn saya, saya telah berjaya meng-hangkan ATM tersebut. hahaha.. rupanya sistem perbankkan bersama Tabung Haji dan Bank Islam masih tak berapa stabil lagik. saya dan kawan telah menghang-kan ATM ATM di sana ...

abis tu, dengan muka selamber- saya dan kawan pergi semula ke JKM. untuk membuang sedikit sumbangan. penerimaan di Pejabat Utama agak dingin. tp penerimaan di PDK terlibat- sangat memberangsangkan. Alhamdulillah.. klu begini la sikap yang ditunjukkan oleh Pegawai Kebajikan, guru dan pelatih2 .. rasanya kami takkan serik nak membuat kunjungan lanjut dan mungkin sama-sama terlibat dengan aktiviti kebajikan masyarakat ni. (memang cita cita dr dulu ni... baru la ni tertunai...) huhu.. syukur alhamdulillah.. kami gembira bertemu dan berkenalan dengan kawan kawan baru di PDK...

balik ke opis selepas makan tengahari. lapa sangat2... makan nasi ayam je.

ooo lupe nak kata- pegawai di PDK tadi ade kata- muka saya seperti pegawai di Jabatan Penerangan Terengganu. uiks... ini kali ke dua saya dengar ni. Aritu kata macam Ketua Putri kat daerah sebelah... sekarang kata kat JPT plak. tak sabar rasanya nak tengok org yang sepelanduk mcm saya....

petang kembali ke opis. buat kerja. buat macam2. penat- so.. tunggu nak ambil kertas periksa plak. sambil2 tunggu-menulis blog ni. hehehe..

ha, 1 lagi suprise arini. saya menerima bungkusan dr sesorang dr sarawak. wah... bestnyer.. tak jadi nak mara2 lagi. pasu kayu dr sarawak. sangat comel. tp klu dapat 2 lagi comel.. hik hik -thanks org sarawak-

lambatnyer nak amek kertas ni. tak sabar nak tanda.....


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net